Mika anttila

maanantaina 30. Syyskuuta 2013

Verkkokaupan seppuku 切腹

Neljä ja puolivuotta kestänyt verkkokauppakokeilumme päättyi 27.9.2013. Kokeilu kannatti kokemuksena mutta oli kassalle "grande katastroof ".

 Retki verkkokauppiaana opetti kovalla kädellä käsi nyrkissä yhtä sun toista etenkin siitä kuinka varasto kasvaa, miten joutuu tekemään helvetisti hommia eikä saa latiakaan rahaa.

Surkeana yksinyrittäjänä riittää yleensä että yrittää yrittämistään, joskin kukkaron kannalta ajateltuna ajoittain olisi hyvä välillä myös onnistua.

Nyt siis keskitymme pelkästään navigointi ja venesähköjärjestelmien toteuttamiseen ja ylläpitoon siihen saakka kun rahat riittävät =)

Suutari pysyköön lestissään ja tässä tapauksessa sähkäri johtotehtävissä niin hommat menevät kuten olisi toivottavaa.

..................................................

Torstaina 6. toukokuuta 201o

The " ABSOLUT " fabulous

Olemme jälleen kerran saaneet kunnian toteuttaa asiakkaallemme jotakin sellaista mitä kellään muulla ei ole. Projekti vaati kuukausien yhteisen suunnittelun ja "Taylor made" tyyppisen toteutuksen, ohjenuorana "mistään ei tingitä".

Lopputulos on ( lähes) tässä. Kuvauksen jälkeen muutimme vielä alkuperäiset sivuikkunoiden lasinpyyhkimet DECCA Stright Line pyyhkimiksi ja aloitimme suunnittelun keskimmäisen tuulilasin muuttamisen pyöriväksi ikkunaksi. Alus siirtyy elementtiinsä suunnitellun aikataulun mukaisesti 9.5.2010 ja elämä alkaa.

 

TIISTAINA 5. TAMMIKUUTA 2010

Kevättä Kohti

Vuosikin on kerjennyt vaihtua ja pakkaset jatkuvat mutta venehommat ovat täydessä käynnissä. Blogin pitäminen on pitänyt jättää toistaiseksi ja paiskia hommia.

 

Lauantaina 28. maaliskuuta 2009

Verkkokauppa

Olemme vihdoin avanneet kauan odotetun verkkokaupan Viestintäharju Oy:n suotuisalla myötävaikutuksella. Ensimmäiset ostoksetkin on toimitettu asiakkaille ja kunhan ehdimme, panostamme ulkoasuun ja parannamme käyttäjäystävällisyyttä entisestään. Hirveä määrä tuotteita on yhä siirtämättä kauppaan, mutta pikkuhiljaa...

Kauppa helpottaa ja selkiinnyttää myös hinnoittelua, sillä nyt on helppo asiakkaan tarkastaa hinta suoraan omilta sivuiltamme ja tilauksen yhteydessä laittaa liitekohtaan sovittu alennus ja homma toimii.

Työn alla on myös Webaston varaosien ja asennustarvikkeiden tilaukseen mullistava helpotus. Mikäli tiedät mitä tarvitset, klikkaat vain räjäytyskuvan kyseistä osaa, jolloin se automaattisesti "tarjoutuu" ostoskoriin. Enää ei siis mene aikaa pitkien tuotekoodien kirjoittamiseen ja voit olla ihan varma että saat oikeat varaosat ja asennustarvikkeet. Aika on oikeasti rahaa ja taas saamme myytyä entistäkin edullisemmin tuotteita.

Tiistaina 17. helmikuuta 2009

Venemessujen jälkeen

Vaikka helmikuu helistelee paukkupakkasin, venemessuilla kävi vilske. Raymarinen osastolla, ainoana jälleenmyymyyjien edustajana oli todettava, että kiinnostus elektroniikan hankkimiseen oli kasvanut viime vuodesta. Ilmeisesti into vaihtaa venettä on nyt laimeampaa ja mielenkiinto on kohdistettu vanhan "tuunaamiseen". Raymarinen huippuhyvillä messutarjouksilla oli varmasti myös osansa jatkuvaan väenpaljouteen osastolla. Plotterit, tutkajärjestelmät ja autopilotit olivat jälleen kerran kiinnostavimpia, mutta varmana voin sanoa, että hyvin useat vanhat veneet varustellaan kohta myös AIS vastaanottimella.

Selvästi oli aistittavissa että useat asiakkaat olivat etsimässä navigoinnin apuvälineitä ennenkaikkea vesilläliikkumisen turvallisuusnäkökohdat mielessään. Nykyiset laitteet (oikein asennettuna) jotka mahdollistavat tutkan kartan päälle piirron, puhelinten DSC ominaisuudet ja AIS marpatoiminnot, antavat suunnattomasti apua kokemattomammallekin vesilläliikkujalle.

friday, January 9, 2009

Raymarine uutuuksia

Alkanut vuosi tuo jälleen tullessaan huiman määrän uutuustuotteita. Viime vuonna markkinoille tullut digitaalinen tutka-antenni on nyt vihdoin saatavana myös "radomina", joka ilahduttaa varmasti purjehtivaa veineilijää. Mikä parasta, antennien hinnat ovat vain hitusen kalliimpia kuin vanhat analogiset antennit. Viime vuoden kokemusten mukaan avoantenni osoittautui erittäin hyväksi ja samaa odotan myös radomilta. Digiantennit soveltuvat suoraan Raymarine E- ja G-sarjan näytöille, mutta ei nykyiseen Raymarine C-sarjaan.

                                                  

 

 

Ehkä seuraavaksi mielenkiintoisin loppuvuodesta 2009 markkinoille tuleva uutuus on uusittu Raymarine C-sarja laajakuvanäytöllä.

 

Uusi Raymarine C-sarja tulee sisältämään osittain samoja ominaisuuksia, kuin Raymarine E-sarja sisältää, joskin suppeammassa muodossa. Tähän malliin voidaan myös liittää uudet digitaaliset tutka-antennit. Laitteessa on sisäänrakennettu GPS antenni ja myös esiasennetut merikartat. Innokkaimmat voivat halutessaan ladata esitteen seuraavasta linkistä: Raymarine C-sarja laajakuvanäytöllä.

Uusia SPX kurssitietokoneella varustettuja autopilotteja ollaan jo muutamia asennettu ja vaikuttavat hyviltä. Itseasentajaa ajatellen laitteet ovat hieman vaativampia, johtuen uudentyyppisestä SeaTalk kaapeloinnista. Uusi graafinen ST70 pilotin hallintalaite on upea ja vaikka uusi SPX kurssikone toimii ilmankin peräsinkulma-anturia, olemme sen kaikkiin asentaneet.

Pikkuplottereiden Raymarine A-sarjassa tulee myös pulpetti- ja pienveneisiin soveltuvia uusia malleja korvaamaan Raymarine 435 mallia.

Eli tarjontaa on ja lisätietoja saatte totutusti soittelemalla minulle numeroon 0400 864 909

.................................................

 

 
 

Plokin sisälmykset

  • 2013 (1)
  • Verkkokaupan seppuku

 

  • 2010 (1)
  • Ainutlaatuinen vene

 

  • 2009 (4)

    Raymarine uutuuksia

Venemessujen jälkeen.

Verkkokauppa